Institut Les Termes

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Fest-te al carrer

Correu electrònic Imprimeix PDF

Els alumnes dels instituts de la zona del sud organitzen l'activitat Fes-te al carrer a la plaça de Castelao

En el marc del Pla de Barris i dins el projecte PAJJ-6 (Participació activa dels joves del districte sisè de Sabadell), els alumnes dels instituts Les Termes i Ribot i Serra de la zona del sud han organitzat per aquest divendres, 29 de juny, l'activitat Fes-te al carrer a la plaça de Castelao. Les propostes començaran a les 5 de la tarda i s'allargaran fins entrada la nit.

Aquesta festa és la cloenda de tot un treball realitzat al llarg del curs amb alumnat de 3r i 4t d'ESO, per tal que prenguin consciència de la importància de la seva implicació en la vida del barri. Així, les activitats que es duran a terme durant la tarda-nit són fruit d'aquest compromís part dels alumnes de tots dos instituts, que volen dedicar el seu temps i esforç per tal d'oferir al seus veïns i veïnes espais lúdics i de trobada.

El regidor d'Educació, Ramon Burgués, ha destacat que "la implicació dels joves a la dinàmica del barri és essencial per fomentar la cohesió social i la convivència i, a més, posa en relleu la gran capacitat creativa i organitzativa dels nois i noies quan afronten ells mateixos la gestió dels seus interessos comptant amb el suport dels instituts i de les entitats de la zona".

Les activitats que divendres es duran a terme són tallers de henna, de trenes, de manga i un espai de debat amb diferents formats. També hi haurà actuacions musicals ben diverses i de 7 a 9 del vespre una exhibició de break a càrrec dels joves de la Ludojove.

A banda de motivar la participació activa de nois i noies en el seu entorn més immediat, l'activitat vol apropar les activitats educatives generades al barri als centres d'ensenyament, incrementar la coordinació entre els agents educatius de la zona i donar a conèixer les diferents expressions relacionades amb la cultura de carrer.

Antecedents

En el marc del programa PAJJ-6, per potenciar la participació activa dels joves, el curs 2009-10 es van realitzar dinàmiques amb els alumnes de 3r d'ESO dels instituts Les Termes i Ribot i Serra, celebrant un concili final per preparar la Fes-te al carrer. El curs 2010-11 s'amplia el nombre de dinàmiques a realitzar amb els alumnes de 3r ESO i es van fer sessions amb els de 4t ESO per organitzar la festa de final de curs de cada centre. També es realitza la Fes-te al carrer al juliol. Aquest curs 2011-12 s'han continuat realitzat sessions a 3r i 4t dels dos instituts.

 

Notícia publicada el 27/06/2012 a Sabadell.cat