Institut Les Termes

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici Notícies Mitjans de Comunicació
Premsa

Escoles amb Art

Correu electrònic Imprimeix PDF

Escoles amb art

001premsaosv1415

 

Música Simfònica a l'Institut

Correu electrònic Imprimeix PDF

Música Simfònica a l'Institut

002premsaosv1415

Noticia publicada al Diari de Sabadell el dia 06 de Novembre de 2014

 

Alumnes i Mediació

Correu electrònic Imprimeix PDF

Alumnes de secundària medien en els petits conflictes escolars

1314mediacio

Noticia publicada al Diari de Sabadell el dia 24 d'Abril de 2013

 

Premi de Recerca per la Pau

Correu electrònic Imprimeix PDF

'Mujeres, paz y seguridad', treball guanyador del VII Premi de Recerca per a la Pau

 Premis_Pau

 

El treball Mujeres, paz y seguridad. Valoración del impacto de la resolución 1325 del Consejo de Seguridad de Naciones Unidas en relación al empoderamiento de las mujeres y su inclusión en los procesos de paz, de l’estudiant de batxillerat Ana Génova Tesoro, d’Aula Escola Europea (Barcelona), ha  guanyat la setena edició del Premi de Recerca per a la Pau que cada curs convoca la Universitat de Barcelona en el marc del programa PAULA d’educació per a la pau. El lliurament d’aquest guardó, així com de les tres mencions especials del jurat i del premi especial del Garraf, es va dur a terme ahir, dijous, en un acte que va presidir la delegada del rector per als Serveis a la Comunitat Universitària, Dra. Esther Berástegui, i en què també van intervenir, entre d’altres, el director de la Fundació Solidaritat UB, Xavier López; el director de l’Institut de Ciències de l’Educació, Antoni Sans, i la consellera de Cooperació del Consell Comarcal del Garraf, Montse Santafé.

El Premi de Recerca per a la Pau s’atorga a treballs de recerca d’estudiants de batxillerat, amb el doble objectiu de promoure l’educació per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i d’enfortir la cultura de la pau des de la recerca. En l’edició actual hi han participat estudiants de batxillerat matriculats durant el curs 2011-2012 als centres d’ensenyament de Catalunya.

Podien optar al guardó els treballs de recerca que tractessin alguna qüestió relacionada amb la cultura de la pau, és a dir, els coneixements, els valors i les habilitats que la possibiliten; en definitiva, la pau entesa com una situació social que permet el desenvolupament ple de les persones i l’eradicació de la violència en totes les seves formes. Per a l’elecció de la proposta guanyadora, s’ha tingut en compte la vinculació i la coherència del treball amb la cultura de la pau, el raonament crític i el rigor metodològic en el desenvolupament de la recerca, la integració de les dimensions local i global de la temàtica, l’originalitat del treball i la contribució de la recerca a il·lustrar i dotar de contingut la cultura de la pau.

Enguany s’hi han presentat 47 treballs elaborats per estudiants de 43 centres d’ensenyament de 19 municipis d’arreu de Catalunya. Tant l’estudiant guardonada amb el premi, Ana Génova Tesoro, com l’Aula Escola Europea de Barcelona, han rebut, cadascuna, un xec per valor de 500 euros. La tutora del treball, María Muñoz Ferreiro, al seu torn, ha estat reconeguda amb un diploma.

Així mateix, en conveni amb el Consell Comarcal del Garraf, s’ha atorgat un premi especial al millor treball de recerca d’aquesta comarca, amb una dotació econòmica de 300 euros per a l’estudiant i 300 euros per al centre educatiu. El treball guanyador es titula Cròniques d’una guerra fratricida, de l’estudiant Júlia Olivé Busom, tutorat per Rosa Pascual López, de l’IES Joan Ramon Benaprès, de Sitges.

El jurat ha atorgat tres mencions especials als treballs Les monedes socials, dels estudiants Genís Gallardo Conde i Javier Lorenzo Alquezar (IES Les Termes, de Sabadell); La banca ética, de Cristina Ortega Suárez (del mateix institut), i Emprenedors immigrants d’Alcanar, d’Alfons Montserrat (IES Sòl-de-Riu, d’Alcanar).

El Premi de Recerca per a la Pau es convoca anualment en el marc de les iniciatives del portal PAULA, un servei de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UB i la Fundació Solidaritat UB que facilita recursos al professorat perquè incorpori l’educació per a la pau en el treball quotidià a les aules, en les diferents etapes educatives i àrees curriculars.

Per ampliar-ne la informació, consulteu l’enllaç.
 

Fest-te al carrer

Correu electrònic Imprimeix PDF

Els alumnes dels instituts de la zona del sud organitzen l'activitat Fes-te al carrer a la plaça de Castelao

En el marc del Pla de Barris i dins el projecte PAJJ-6 (Participació activa dels joves del districte sisè de Sabadell), els alumnes dels instituts Les Termes i Ribot i Serra de la zona del sud han organitzat per aquest divendres, 29 de juny, l'activitat Fes-te al carrer a la plaça de Castelao. Les propostes començaran a les 5 de la tarda i s'allargaran fins entrada la nit.

Aquesta festa és la cloenda de tot un treball realitzat al llarg del curs amb alumnat de 3r i 4t d'ESO, per tal que prenguin consciència de la importància de la seva implicació en la vida del barri. Així, les activitats que es duran a terme durant la tarda-nit són fruit d'aquest compromís part dels alumnes de tots dos instituts, que volen dedicar el seu temps i esforç per tal d'oferir al seus veïns i veïnes espais lúdics i de trobada.

El regidor d'Educació, Ramon Burgués, ha destacat que "la implicació dels joves a la dinàmica del barri és essencial per fomentar la cohesió social i la convivència i, a més, posa en relleu la gran capacitat creativa i organitzativa dels nois i noies quan afronten ells mateixos la gestió dels seus interessos comptant amb el suport dels instituts i de les entitats de la zona".

Les activitats que divendres es duran a terme són tallers de henna, de trenes, de manga i un espai de debat amb diferents formats. També hi haurà actuacions musicals ben diverses i de 7 a 9 del vespre una exhibició de break a càrrec dels joves de la Ludojove.

A banda de motivar la participació activa de nois i noies en el seu entorn més immediat, l'activitat vol apropar les activitats educatives generades al barri als centres d'ensenyament, incrementar la coordinació entre els agents educatius de la zona i donar a conèixer les diferents expressions relacionades amb la cultura de carrer.

Antecedents

En el marc del programa PAJJ-6, per potenciar la participació activa dels joves, el curs 2009-10 es van realitzar dinàmiques amb els alumnes de 3r d'ESO dels instituts Les Termes i Ribot i Serra, celebrant un concili final per preparar la Fes-te al carrer. El curs 2010-11 s'amplia el nombre de dinàmiques a realitzar amb els alumnes de 3r ESO i es van fer sessions amb els de 4t ESO per organitzar la festa de final de curs de cada centre. També es realitza la Fes-te al carrer al juliol. Aquest curs 2011-12 s'han continuat realitzat sessions a 3r i 4t dels dos instituts.

 

Notícia publicada el 27/06/2012 a Sabadell.cat