Institut Les Termes

 • Augmenta la mida de la font
 • Mida de la font per defecte
 • Disminueix la mida de la font
Inici Departaments Matemàtiques
Departament de Matemàtiques

Professorat

 • Alba Gámez
 • Isabel Diego
 • Miguel Àngel Gómez
 • Nerea Mesalles
 • Robert González

Matèries impartides

 • Matemàtiques: 1r, 2n, 3r, 4t d’ESO
 • Matemàtiques: 1r i 2n Batxillerat
 • Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials: 1r i 2n de Batxillerat 
 • Economia de l'Empresa: 1r Batxillerat i 2n de Batxillerat
 • Treballs de Recerca: 1r i 2n de Batxillerat                                                   
 

Visita a la SEAT

Correu electrònic Imprimeix PDF

Alumnes de 4t d'ESO i de Batxillerat han visitat la SEAT de Barcelona

20171204 133423

 

L'alumnat de 4t ESO visita el Museu de les Matemàtiques de Catalunya

Correu electrònic Imprimeix PDF

El passat 14 de maig els alumnes de 4t d'ESO van marxar d'excursió a Cornellà de Llobregat per visitar el Museu de les Matemàtiques de Catalunya.

Allà van realitzar diferents activitats amb l'ajuda d'un monitor, corresponents als diferents àmbits de la matèria, com el càlcul, la geometria o l'estadística i la probabilitat. Al sortir del Museu es va fer un taller, dividits en dos grups, consistent en el muntatge de diferents tipus de cúpules de Leonardo. Aquestes cúpules, que porten el nom del geni italià que les va dissenyar, es construeixen a partir d'un sol tipus de peça de fusta, que permet múltiples disposicions per formar una cúpula.

Per Andrea Linares de 4t C

20162017eso4mates

 

Els alumnes de 4t ESO construeixen una maqueta del Coliseu de Roma

Correu electrònic Imprimeix PDF

Bona part dels alumnes de 4t, que ben aviat viatjaran a Roma, han participat les darreres setmanes en la construcció d'un Coliseu de cartró. Iniciat en un dels tallers de la festa de Sant Jordi, s'ha pogut culminar en algunes sessions més. La maqueta s'ha aixecat sobre una base de fusta, generant-se el volum de base el·líptica a partir de dues peces base retallades en cartró: la secció i un tram de façana.
A partir d'aquí, la façana s'ha decorat amb els tres pisos d'entaulaments clàssics fets en paper, i els fossats de l'Arena s'han reproduït amb peces de cartró més gruixut. Finalment, la imaginació de l'alumnat ha acabat de completar l'obra: una gran portalada d'estil barroc, la tribuna de l'emperador, alguns trams de grada, un lleó enfrontant-se a dos hoplites grecs, l'accés de les feres, o, el punt més dificultós, la coberta tèxtil sustentada amb grans bigues de fusta en voladís.

20162017eso4Coliseu

 

Un grup d'alumnes de l'institut assisteix a les Proves Cangur de Matemàtiques

Correu electrònic Imprimeix PDF

L'Amanda, l'Héctor, els dos Àlexs, el Gerard, el Carlos, el Juan, el Xavi, el Víctor i l'Alfonso de 2n de Batxillerat. I l'Amina, l'Alejandra, la Carla, el David, la Lídia, el Facundo, el Pere, l'Aida, la Marta i l'Óscar de 4t. Aquests són els herois que dijous passat dia 16 de març van viatjar a la Universitat Autònoma per realitzar les proves Cangur en representació del nostre Institut. Aquestes proves avaluen la capacitat lògico-matemàtica dels seus participants, vinguts d'arreu de Catalunya per intentar assolir la màxima puntuació. Un cop realitzada la prova, es va fer una visita pel Campus universitari, possible destí estudiantil dels nostres representants.

Alguns alumnes de 2n i 3r d'ESO també van participar en aquestes proves des del nostre institut.

Per Valentí Sorolla

20162017eso4provescangur

 


Pàgina 1 de 4