divendres, 1 de desembre de 2017 18:55
Institut Les Termes
Aquest mes de novembre hem engegat la primera de les quatre Setmanes Culturals que dedicarem aquest curs a temàtiques diverses des dels diferents departaments didàctics. Del 13 al 17 de novembre hem participat amb activitats als diferents nivells de l'ESO i Batxillerat a la SETMANA DE LA CIÈNCIA. Dins la pròpia programació de cada matèria, en l'horari normal diari, els alumnes han realitzat activitats diverses al voltant de la mateixa temàtica, la ciència, realitzant tallers, conferències, murals, escrits,maquetes i altres, que després han estat exposats al vestíbul de l' Institut durant uns dies. Així mateix també s'han registrat fotografies i videos de la realització d'algunes de les activitats, alguns dels quals podeu veure aquí mateix a la nostra web.
La propera Setmana Cultural serà la dels DRETS HUMANS al mes de desembre (de l'11 al 15) i esperem que sigui tan prolífica i interessant com la primera.
Estarà oberta, per descomptat a les famílies que vulgueu venir a visitar-les durant la setmana següent a la inauguració (18, 19 i 20 de desembre).
Exposició de les activitats al centre:
Concurs de cristal·litzacions:
Els alumnes de 1r d'ESO fem SLIME
dimecres, 23 de novembre de 2016 22:15
Institut Les Termes

El passat dimecres 26 d’octubre els alumnes de Biologia de la modalitat científica de 2n de Batxillerat vam realitzar una sortida a l’Àrea de Diagnòstic per la Imatge de l’edifici UDIAT del Parc Taulí de Sabadell. Allí ens van donar una explicació amb tot allò relacionat amb les tècniques i les màquines especialitzades en el diagnòstic per la imatge i que després veuríem. Ens van parlar de tècniques tan útils per a la diagnosi de moltes patologies com són la radiografia convencional, la radiologia contrastada, l’ecografia, la tomografia computada (TAC), la tomografia per emissió de positrons (PET), la ressonància magnètica i la medicina nuclear, tot explicant-nos en què consistien, en quins casos es feien servir, les aplicacions que tenien i els possibles riscos i, fins i tot, la preparació prèvia del pacient abans de fer la prova. Per acabar de completar l’explicació, ens van mostrar diferents imatges de les proves abans esmentades, on vam poder veure diferents casos de patologies diagnosticades gràcies a aquestes proves. Tot seguit vam passar a la pròpia Àrea de Diagnòstic per la Imatge, on ens van mostrar les diferents zones que tenia. Des de la zona on es trobaven els pacients, fins la zona on es trobava la màquina del PET-TAC. Tot, sense deixar de mostrar-nos la gran quantitat de mesures de seguretat que es prenen perquè la radiació, tant de les proves realitzades com dels propis pacients exposats, no surti mai d’aquella zona. Per acabar, vam acabar la visita amb un simulacre sobre el funcionament en directe de la màquina del PET-TAC. Ha estat una visita interessant amb una part d’aprenentatge molt dinàmica.
Alumnes de 2n Batxillerat Científic
dimarts, 1 de març de 2016 20:53
Institut Les Termes
El passat dimecres 24 de febrer, 1rA i 1rD vam anar al Parc de Catalunya com a sortida de Naturals. Vam anar a una aula on ens van explicar amb ajuda d’unes imatges i d’un vídeo com van lluitar els ciutadans de Sabadell fa uns anys per poder construir aquell parc. Després, vam fer una petita ruta al voltant del parc on ens van explicar el procés que fa l’aigua del llac i els tipus d’arbres i plantes que hi ha. Va ser interessant saber que un parc tan bonic i tan important per Catalunya té una història tan especial darrera. Miriam Pastor Gubianes, 1r ESO A
dimarts, 2 de juny de 2015 06:21
Institut Les Termes

Alumnes de 3r d'ESO al CosmoCaixa
Els alumnes de 3r ESO vam anar al Cosmocaixa el passat 26 de miag. Vam fer un taller anomenat "Materials sorprenents" per poder treballar amb gasos com l'heli o l'exafluorur de sofre, experimentar amb gel sec i aigua o jugar amb dissolvents com l 'acetona. També vam comprovar la conductivitat d'alguns metalls...Finalment vam treballar amb nitrogen líquid. Va ser molt divertit!
David Clemente i Marc Garcia 3r B ESO
|
dijous, 1 de juny de 2017 11:18
Institut Les Termes
Els alumnes de 2n ESO de reforç, amb la companyia de la professora Aurora, han fet un treball de recerca sobre les begudes refrescants. Han calculat els grams de sucre que conté cadascuna d'aquestes begudes i han arribat a la conclusió que no són begudes saludables.
Josep Orobitg, 2n ESO

dimecres, 16 de març de 2016 09:49
Institut Les Termes


El passat 9 de març els alumnes de Física i Química de 4t ESO i de 1r de batxillerat vam anar a fer un taller al Tibidabo. Vam treballar moviments i energies aplicades a les atraccions. Després de fer els exercicis corresponents vam poder pujar per experimentar-les. Encara que vam passar fred, va ser un dia molt divertit.
Raquel Mena i Sandra Hernández, 4tC
dimecres, 10 de febrer de 2016 08:26
Institut Les Termes
El passat 29 de gener els alumnes de l'optativa de Fïsica II de 2n de Batxillerat vam anar a la Facultat de Física de la UB. Als seus laboratoris vam realitzar un seguit d'experiments innovadors i suggerents relacionats amb els nous materials, la llum invisible, el làser i holografia,tecnologia electrònica i astronomia. Va ser molt interessant!
dilluns, 13 d'abril de 2015 08:15
Institut Les Termes

Alumnes de 1r de Batxillerat al Museu Miquel Crusafont
El passat trimestre el grup de 1r. Batx.-B vam anar a l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, dins la de la programació de Ciències del Món Contemporani. Primer vam fer un Taller de Comparativa Anatòmica d'ossos reals de diferents espècies de mamífers actuals i extingides per veure com havien evolucionat certs caràcters des dels seus antecessors fins l'actualitat. Aquest Taller és el que més ens va agradar. Després vam simular ser uns autèntics paleontòlegs mitjançant un Taller amb ordinadors on investigàvem unes restes fòssils i on ens feien preguntes sobre el tema per grups d'alumnes. Abans de marxar ens vam endur de préstec una maleta plena de cranis d'homínids extints que vam poder treballar i investigar a l'aula de l'Institut durant dues setmanes. Va ser molt divertit i interessant i ens serveix per temptejar què volem fer en un futur.
Alumnes 1r Batxillerat Modalitat Científica B
|