Institut Les Termes

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici Alumnes ESO Fotoreportatges Alumnes 4t d'ESO

Fotoreportatges Alumnes 4t d'ESO

Correu electrònic Imprimeix PDF

La visita a World Press Photo segueix sent una porta oberta al món i una empenta a la creativitat i els interessos dels alumnes. A l'hora de valorar l'activitat, tots coincideixen en destacar la llibertat en la tria del tema. Comencem aprenent a comentar algunes fotografies a classe, per posteriorment visitar l'exposició amb una guia de l'exposició que han de treballar en grup i de manera autònoma. Els agrada molt més que la visita guiada i sovint demanen més temps per tornar a veure fotografies que els han impactat especialment. Després preparen els fotoreportatges amb una guia de treball que els fa prendre decisions com el tema, però també la perspectiva, l'enfocament, el punt de vista i altres aspectes bàsics de qualsevol fotografia que vulgui ser un reportatge. Finalment, presenten el seu treball a la resta de la classe i l'analitzen segons unes pautes proposades per la professora. El resultat és positiu i l'experiència satisfactòria. Crida l'atenció que sovint triïn un enfocament descriptiu, però també de tesi, com passa als que han coincidit en tractar el tema de la felicitat.

Ja sigui per mostrar que la felicitat no té edat....

 

Com que està a diferents llocs i a l'abast de tothom

 

Hi ha qui es centra en un fenomen concret, com l'amor, i mostra la seva diversa presència en la vida

Hi ha qui prefereix observar i, fins i tot plantejar hipòtesis, sobre fenòmens socials com el de les modes i la seva influència en els adolescents:


 
O què passaria si algú et dóna la mà o una abraçada inesperadament?

 

També hi ha qui de manera directa intenta mostrar els perjudicis de l'adicció al mòbil inventant històries al carrer:

 

Si això forma part de l'experiència dels adolescents, de la de tothom forma part l'aigua, tan necessària i devaluada al mateix temps:


 

La sorpresa ha estat també el punt de partida d'algun fotoreportatge, també vinculat a l'aigua, tot i que de manera ben diferent:


 
Finalment hi ha hagut qui ha parat atenció en allò que es veu i no ens mereix prou interès, ni tan sols ho valorem com cal. L'art urbà, per exemple, no és art?

 

Hi ha hagut mirades més abstractes que s'han fixat en allò de comú que hi ha en tot el que veiem: els colors

 

I finalment, hi ha hagut qui ha mirat amb interès l'organ de la mirada, l'ull, i el seu color per allò de que el color dels ulls defineix la personalitat, per concloure que no, res de tot això. La suposada saviesa d'algunes dites populars ha estat posada en qüestió. Els ulls ho diuen tot..